Dirbtinio intelekto ir robotikos laboratorija

Dirbtinio intelekto ir robotikos laboratorija VDU Švietimo akademijoje Kaune ir Vilniuje įkurta siekiant atliepti šiuolaikinio ugdymo tendencijas bei ugdyti besimokančiųjų gebėjimus naudojantis skaitmeninėmis technologijomis atlikti užduotis, mokytis, kūrybiškai spręsti problemas, dirbti, bendrauti ir bendradarbiauti, valdyti informaciją, efektyviai, tinkamai, saugiai, kritiškai, savarankiškai ir etiškai kurti ir dalytis skaitmeniniu turiniu. Laboratorijoje ypatingas dėmesys skiriamas integraliam technologijų panaudojimui ugdymo procese bei vaikų informatinio mąstymo ugdymui. Laboratorijoje taip pat yra sudarytos sąlygos vykdyti praktines studentų veiklas bei atlikti jų baigiamųjų darbų tyrimus.

Laboratorijos veikla siekiama supažindinti vaikus su programavimo pagrindais. Veiklos modeliuojamos pirmiausia supažindinant vaikus su paprastais, gerai žinomais dalykais ir pereinant prie sudėtingesnių: erdvinių judrių žaidimų arba išmanių loginių žaidimų. Veiklose bendravimas ir socialinių gebėjimų ugdymasis derinamas su problemų sprendimo įgūdžių ugdymu.

Laboratorijoje gausu interaktyvių, skaitmeninių žaidimų tinkamų kognityvinėms užduotims spręsti ir kūrybiškam požiūriui skatinti. Taip pat robotikos bei papildytosios realybės priemonių, skatinančių vaikų mokymąsi tyrinėjant ir atrandant bei ugdančių vaikų gebėjimus kurti tam tikrus šablonus, sekas, algoritmus, įgyti programavimo ir kodavimo gebėjimų pradmenis.

Kontaktai: Monika Kelpšienė

monika.kelpsiene@vdu.lt